Robin Huisman de Jong benut een
penalty namens Buitenpost.
Robin Huisman de Jong benut een penalty namens Buitenpost. Foto: Kiepie.nl

Buitenpost middenmotor, Veenwouden gelijk

BUITENPOST - Voetbalvereniging Buitenpost heeft zaterdag goede zaken gedaan. Door een welverdiende 2-1 winst op csv Apeldoorn zijn de Blauwkes deze ploeg gepasseerd op de ranglijst en bezetten ze met 15 punten een plekje in de middenmoot.

Het is de eerste thuisoverwinning in de hoofdklasse. Doelpunten kwamen van Robin Huisman de Jong, die een penalty benutte en Jorrit Terpstra. Buitenpost-trainer René van der Weij was blij met de mooie en verdiende overwinning van zijn ploeg. "We hebben alleen nagelaten om de score sneller uit te bouwen, want de kansen hebben we daar zeker voor gehad", klinkt het kritisch. "Ik vond dat we de zaakjes goed voor elkaar hadden en in de omschakeling waren we gevaarlijk. We hebben goed verdedigd en denk niet echt een kans tegen gekregen, op wat afstandsschoten na." Vanavond speelt Buitenpost een bekerwedstrijd tegen zondag eersteklasser VV Heerenveen. Het duel begint om 20.00 uur en wordt gespeeld op De Swadde.
Een niveau lager hielden SC Veenwouden en 't Fean '58 elkaar in evenwicht: 1-1. De wedstrijd tussen deze beide ploegen eindigde terecht in een gelijkspel. Voor rust waren de gasten de betere ploeg terwijl de thuisclub na rust de betere was. Beide partijen konden dan ook vrede hebben met het gelijkspel. In de achtenvijftigste minuut was het raak toen Wytze Veenstra van Veenwouden raak kopte uit een corner van Rinse Procee: 1-0.

In de tachtigste minuut werd het gelijk toen Willem van Kammen na een vrije trap goed inschoot en Jelte Bottema 1-1 scoorde.