Broekster Boys verraste tegen koploper HZVV. In het midden
aanvoerder Riemer Doornbos die  een penalty binnenschoot.
Broekster Boys verraste tegen koploper HZVV. In het midden aanvoerder Riemer Doornbos die een penalty binnenschoot. Foto: Jacqueline Jongsma

Stunt Broekster Boys, verlies Be Quick Dokkum

HOOGEVEEN - Koploper HZVV had de eerste acht competitiewedstrijden gewonnen en ontving zaterdag hekkensluiter Broekster Boys, die al zeven nederlagen moest slikken. Een gelopen koers dachten velen vooraf, maar Broekster Boys speelde een geweldige wedstrijd en won met 1-2.

Trainer Patrick Zwart wilde vooraf de schade zoveel mogelijk beperken en toverde een defensief ingestelde formatie uit de hoge hoed. Toen Fabian Stevens in de zestigste minuut scoorde dacht iedereen dat het verzet van Broekster Boys gebroken was, maar de feestvierende spelers waren er met hun hoofd nog niet goed bij. Piet Wessel Dijkstra lanceerde vanaf de aftrap Hedgar Hoekstra en hij wist met een lepe boogbal de uitkomende keeper Streutker te passeren. In blessure tijd was er de apotheose. Broekster Boys was in de aanval toen de bal in de slotseconden voorgeslingerd werd.

Invaller Omer Dahir werd binnen de zestien meter naar de grond gedrukt. Strafschop luidde het oordeel van scheidsrechter De Vries. Natuurlijk ontstond er tumult, maar Riemer Doornbos liet zich niet van de wijs brengen, nam zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder en schoot de strafschop onberispelijk binnen. Daarmee zorgde Broekster Boys voor een ongelofelijke stunt.

Be Quick Dokkum

Be Quick Dokkum heeft het sleutelduel tegen Groningen met 1-2 verloren. De gasten sloten aan bij de subtop en Be Quick daalde af naar de twaalfde plaats. In de eerste helft ging het lang gelijk op. Beide elftallen creƫerden weinig kansen, al liepen de combinaties bij de gasten wel wat gemakkelijker.

Na ruim een half uur kwam Groningen op voorsprong. Na een snelle aanval over links mocht Giovanni Salvo afronden met een harde knal in het dak van het doel: 0-1. Be Quick kreeg te weinig grip op de tegenstander en er kwamen voor rust nog meer kansen. Eerst dook Davy Wilkens, na een mooie steekpass, alleen op voor Eelke Kooistra, maar de keeper bracht redding. Een vrije trap van spits Tim van der Molen leek in de linkerhoek te verdwijnen, maar Kooistra was opnieuw attent.

Twee minuten voor rust werd het toch 0-2 na een hoekschop vanaf rechts. De kopbal werd nog gepareerd, maar Wilkens mocht uit de herkansing binnentikken. Op slag van rust kreeg Janco Wiersma namens Be Quick nog een mogelijkheid, maar zijn schot uit een moeilijke hoek kon nog net worden aangetikt door keeper Feike Spoor.

Vier minuten voor het einde viel de felbegeerde aansluitingstreffer van de thuisclub. Invaller Rindert Ykema schoot vanaf de rand van het strafschopgebied fraai raak, 1-2.

Be Quick ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker en de dreiging voor het doel van Groningen nam behoorlijk toe. Het slotoffensief was echter te kort en niet meer toereikend,