Kerstmarkt

KOLLUMERZWAAG - Op donderdag 13 december is er weer de jaarlijkse Kerstmarkt in De Trije Doarpen in Kollumerzwaag. Standhouders die op deze kerstmarkt willen zitten kunnen zich via de mail nog opgeven bij: info@detrijedoarpen.com.

Meer informatie is daar ook te verkrijgen. Vanaf 16.00 uur staat het dorpshuis weer vol met gezellige kraampjes met kerstartikelen en vele andere leuke dingen. Terwijl je rondkijkt op de kerstmarkt zijn er voor de kinderen vele activiteiten in de achterste zaal. Buiten is er weer het Fries kampioenschap Kerstboomhangen. Wie hangt er dit jaar weer minuten in de boom, kom kijken of waag zelf een poging? Verder kun je genieten van koffie met warme apfelstrudel, broodje hamburger of snert met roggebrood en spek of je even opwarmen aan de vernieuwde bar.

Ierse folk van Fling

SIBRANDAHÛS – Folkgroep Fling geeft op zondagmiddag 2 december om 15.30 uur een concert in Kloosterkapel Sibrandahûs. Deze formatie van internationale allure brengt traditionele Ierse muziek in een heel pure en akoestische vorm. Het repertoire omvat opzwepende jigs en reels, gevoelige airs en melancholieke ballads. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar aan de deur.