Adventsdienst

BURGUM - De Werkgroep Zending en Evangelisatie nodig bezoekers uit op zondag 2 december voor een Candlelight-adventsdienst.

Het is een dienst met samenzang, zang van Jildou Bakker uit Damwâld, begeleiding op de piano van Roelien Ytsma uit Weidum en spreker Jan van der Meer uit Oosternijkerk. Er worden gedichten voorgedragen door Jan van der Meer. De aanvang is 19.30 uur, in de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente, Prinses Beatrixstraat 18 in Burgum.

Verhalenkamer

EASTERMAR - Op zondag 2 december van 14.30 tot 17.00 uur organiseert Tryater samen met de Verhalenkamer aan de Torenlaan 2 in Eastermar en Stichting Dam Jaarsma een inspirerende, tweetalige verhalenmiddag over landschap en identiteit in de Verhalenkamer in Eastermar. Er is een inleiding en lezing over het landschap de Noardlike Fryske Wâlden en de invloed hiervan op de mentaliteit van de Wâldpiken door Gabriël Vriens, landschapskundige. Ook zijn er Volksverhalen in de Wâlden en in Europa, door meester verhalenverteller Douwe Kootstra. Er is ruimte voor een nagesprek. Toegang en aanmelding €10,-. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar De Verhalenkamer, e-mailadres: verhalenkamer@eastermar.nl.