Kerstconcert Grootkoor Tytsjerksteradiel

BURGUM - Grootkoor Tytsjerksteradiel geeft op zaterdag 8 december om 20.00 uur in de Kruiskerk te Burgum een Kerstconcert.

Bij dit concert wordt het bekende kerstoratorium Een nieuw Begin van Johan Bredewout uitgevoerd door het Grootkoor Tytsjerksteradiel van tweeënveertig leden en een orkest van twaalf personen. In dit oratorium zijn bekende melodieën verwerkt als Hoe zal ik U ontvangen en Joy to the World.

Schriftgedeelten van
Bas van der Zeep

De melodie van Joy tot he World loopt als een rode draad door het hele stuk. Verder worden bekende kerstliederen gezonden, zoals The drummerboy, For unto us en natuurlijk mag het Stille Nacht niet ontbreken. Verder zijn er vele meezingmomenten voor het publiek.

De Schriftgedeelten worden gelezen door de bekende Burgumer Bas van der Zeep.

Bekende Burgumers uit het orkest zijn pianist Bernard Bos, trombonist Jelle van der Wal, slagwerker Pieter Jan Wijnstra en violist Leendert van der Zeep.

De nieuwe solisten Hetty Zwart en Marike van der Bij zingen het bekende Hallelujah van Leonard Cohen en You raise me up van Rolf Lovland en Mag ik dan bij Jou van Claudia de Breij.

Het koor en orkest wordt gedirigeerd onder bezielende leiding van dirigent Ep Willems.