Robert en Durkje de Vries met de kinderen van Siloam.
Robert en Durkje de Vries met de kinderen van Siloam. Foto: Ingezonden

Kerstbomenverkoop voor Christelijk
Herstellingsoord Siloam
Curaçao

BUITENPOST - Op 6 december start de kerstbomenverkoop voor Siloam op Curaçao bij hoveniersbedrijf P. Douma.

Vanaf die datum staan er weer volop kerstbomen en volop kerstgroen klaar. Er zijn groene en blauwe sparren en dit jaar zijn er extra Nordmannsparren. Ook zijn er kerstkransen in verschillende maten en is er een gezellig ingericht winkeltje met leuke houten decoratie.

Op zaterdag 8 december worden er door het hoveniersbedrijf ook op de kerstmarkt in Buitenpost kerstkransen, houten decoraties en andere hebbedingetjes verkocht. De opbrengst gaat naar het Christelijk Kinderherstellingsoord Siloam op Curaçao, waar chronisch zieke kinderen, aids-patiëntjes en terminale patiëntjes liefdevol worden verzorgd.

Ideriona is een meisje van acht jaar dat twee jaar geleden op Siloam kwam. Ze heeft een vergroot hart. Haar hart werkte nog voor 7%. Ze was uitbehandeld door de specialisten. Ze werd ontslagen uit het ziekenhuis om thuis te kunnen sterven. De situatie thuis was erg slecht voor Ideriona en via het ziekenhuis is zij uiteindelijk terecht gekomen bij Siloam. Nadat ze op Siloam is komen wonen is het gaandeweg steeds beter gegaan met haar. Twee jaar later functioneert Ideriona als een gewoon kind en gaat voor 100% naar school. De laatste testen in het ziekenhuis hebben uitgewezen dat haar (nog steeds vergrote) hart weer werkt voor 90%.
Zie: www.siloamvillage.org of Facebook.