Hugo van der Meij en Pascal van de Velde.
Hugo van der Meij en Pascal van de Velde. Foto: Ingezonden

Concert orgel en trompet in Drogeham

DROGEHAM - Op zaterdag 24 november wordt er om 20.00 uur een orgelconcert gegeven in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Lytsewei in Drogeham. Het concert wordt deze keer verzorgd door de jonge organist Hugo van der Meij samen met de bekende trompettist Pascal van de Velde.

Hugo van der Meij werd geboren op 30 maart 1992 te Katwijk. Al op zeer jonge leeftijd was hij achter de piano te vinden, en dat resulteerde in pianoles op 8-jarige leeftijd, van Peter Bontje. Hugo krijgt momenteel orgellessen van Jaco van Leeuwen te Noordwijk. Momenteel is Hugo dirigent van twee mannenkoren, een gemengd koor, een jongerenkoor en een kinderkoor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten.
Concertreizen brachten Hugo in België, Duitsland en Luxemburg. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 25 cd-opnames. Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerken te Katwijk en Rijnsburg.

Pascal van de Velde studeerde met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Willem van der Vliet. Hij vervolgde zijn studie aan Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona bij docent Angel Serrano waar hij in 2007 afstudeerde als Master of Music. Pascal had de eer om masterclasses te ontvangen van Maurice André, Nicolas André en Eric Aubier tijdens de Internacional Curso de Musica 2007 in Benidorm. Pascal speelde mee in musicalproducties als Evita (2007-2009), Joseph, Mary Poppins en Ciske de Rat (2016).