Het Overdagkoor met op de achtergrond een beeld van Jan 
Ketelaar.
Het Overdagkoor met op de achtergrond een beeld van Jan Ketelaar. Foto: Ingezonden

Open werkplaats Jan Ketelaar Drachten

DRACHTEN - Kunstenaar Jan Ketelaar organiseert weer een open dag bij zijn werkplaats in Drachten. Op 24 november zijn behalve de beelden van Jan ook werken te zien van een twaalftal leden van het Overdagkoor locatie Sûnenz. Verder exposeert Bobby Westra. Hij startte begin dit jaar in het kader van LF2018 zijn eigen Mienskipsproject en schilderde 18 Friezen die hem inspireren.

Binnen het Overdagkoor locatie Sûnenz blijkt meer creatief en kunstzinnig talent te schuilen dan zingen alleen. Vandaar dat een commissie vanuit het koor het initiatief heeft opgevat om een expositie te houden van werk van koorleden op kunstzinnig gebied. Van hen zullen te zien zijn foto's, schilderijen in de vorm van aquarel en olieverf, textielkunst, keramiek en kaarten.
Speciaal in deze expositie zijn de geborduurde kaarten van Titus de Groot die helaas onlangs is overleden. Vanaf de start van het Overdagkoor maakte hij deel uit van het koor. Zijn kaarten zullen postuum worden geëxposeerd.

Het spreekt vanzelf dat het Overdagkoor van locatie Sûnenz 's middags de muzikale omlijsting zal verzorgen met een optreden om 14.00 uur en om 15.15 uur. Toegang vrij.

24 november, Tussendiepen 6 te Drachten, 11.00 tot 17.00 uur. De schilderijenreeks van Bobby Westra zal ook op 25 november te bezichtigen zijn.

Kijk voor de laatste informatie altijd op www.janketelaar.nl/nieuws.