Be Quick Dokkum verliest van koploper

DOKKUM - HZVV was zaterdag een ruime maat te groot voor thuisclub Be Quick. De gasten uit Hoogeveen behaalden de achtste overwinning op rij. De afstand tot nummer twee is nu al acht punten.

Na afloop was vrijwel iedereen het er over eens: "Dit team steekt er met kop en schouders bovenuit en koerst rechtstreeks af op de titel in de eerste klasse". Op het Tolhuispark stond Be Quick al na twintig minuten op een 0-2 achterstand. HZVV nam na een sterk half uur even wat gas terug en Be Quick kwam wat beter in de wedstrijd. Ynte Koopal kreeg nog voor rust een behoorlijke kans op de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal verdween naast het doel. In de tweede helft waren de gasten opnieuw de bovenliggende partij en liep de score op naar 0-6. Na dit seizoen vertrekt trainer Henk Konings bij de eersteklasser uit Dokkum.