Sporten bij Drachtster Boys

DRACHTEN - Iedereen moet kunnen sporten. Met deze gedachte in het achterhoofd startte woensdag 7 november een prachtig maatschappelijk project op Sportpark Drachtster Bos.

In samenwerking met COA Drachten-Noorderend faciliteren voetbalvereniging Drachtster Boys en Sportbedrijf Drachten asielzoekers van volwassen leeftijd (mannen) met één sportmoment in de week. Na het sportieve moment worden er plezierige en leerzame activiteiten georganiseerd in de kantine, waar onder andere GGD Fryslân een rol gaat spelen. VV Drachtster Boys en Sportbedrijf Drachten zetten samen meerdere maatschappelijke projecten op vanuit de Open Club gedachte. Met een prachtige accommodatie, bruisend vrijwilligersbestand en initiatiefrijke omgeving zijn noemenswaardige ingrediënten aanwezig om kwetsbare doelgroepen te helpen aan een sportmoment en recreatieve en leerzame activiteit.

Om zoveel mogelijk kwetsbare doelgroepen sportief actief te maken en te houden, hopen de organisatoren dat leden en sponsoren net zo enthousiast van deze initiatieven worden. De organisatoren zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de organisatie of uitvoering van deze projecten. Leden die oude voetbalschoenen of voetbalkleren willen doneren. En sponsoren die meer betrokken willen worden bij de maatschappelijke projecten.