VV Zwaagwesteinde (rood-groene
tenues) hield het hoog geklasseerde Veenhuizen op 2-2.
VV Zwaagwesteinde (rood-groene tenues) hield het hoog geklasseerde Veenhuizen op 2-2. Foto: Ingezonden

ONT wint verrassend, Zwaagwesteinde gelijk

OPEINDE - Wie had gegokt op winst van laagvlieger ONT op koploper Leovardia had flink geld kunnen verdienen. Leovardia dacht de 0-1 voorsprong bij rust met niet te veel energie uit te kunnen spelen. Maar een energiek spelend ONT scoorde drie keer en won met 3-2.

Leovardia liet er vanaf minuut één geen gras over groeien met welke intenties er naar Opeinde was afgereisd. Aanvallen was het credo en ONT moest alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen. Kort voor rust was een fout in de ONT verdediging nodig om de bezoekers aan de niet onverdiende 0-1 te helpen. ONT gooide er in de tweede helft een schepje bovenop en daar had Leovardia geen antwoord op. Twee keer Hielke Knippels en een doelpunt van Dennis Bakker brachten ONT op een 3-1 voorsprong. Het werd nog even billen knijpen toen het acht minuten voor tijd 3-2 werd.

Punt VV Zwaagwesteinde

VV Zwaagwesteinde heeft zaterdag in de derde klasse in een aantrekkelijke wedstrijd op de valreep een punt gepakt tegen Veenhuizen. Na een kwartier kwam Zwaagwesteinde op voorsprong, toen Jan Eisma zijn directe tegenstander van zich afschudde en vervolgens het overzicht behield. Lieuwe de Roos kon Eisma's pass simpel afwerken: 1-0. Na rust werd het 1-2 voor Veenhuizen. In de tweeënnegentigste minuut kwam er toch nog enigszins gerechtigheid voor de equipe van trainer Klaas Zandberg. Het was invaller Jilt Venema die de bal achter de Veenhuizer verdediging legde. Robin Feenstra was net iets eerder bij de bal dan doelman Auwen en scoorde fraai met een lob: 2-2.