De groepsspringers van WSBF uit Surhuisterveen behaalden vier 
medailles op het Fries kampioenschap.
De groepsspringers van WSBF uit Surhuisterveen behaalden vier medailles op het Fries kampioenschap. Foto: Ingezonden

Medailles Fries kampioenschap groepsspringen

NIEUWEHORNE - Op zaterdag 17 november werd het Fries kampioenschap groepsspringen D-niveau georganiseerd in Nieuwehorne.

WSBF uit Surhuisterveen was vertegenwoordigd met twee jeugdteams. Beide teams hadden zich geplaatst voor alle vier toestellen: lange mat, minitrampoline, minitrampoline-kast en plankoline-kast. Tijdens de voorronde lieten de teams zien dat ze erg aan elkaar gewaagd waren.

Het jeugd 1 team bestaande uit Mila Frankena, Lana Hamberg, Fardau Hoekstra, Jildou van Houten, Daphne Wassenaar, Dieuwke Boomsma en Ninthe Landheer liet zien dat ze op het FK thuis hoorden en pakten twee Friese titels op lange mat en trampoline. Ook mochten ze het podium betreden voor een derde plaats op plankoline-kast.

Het jeugd 2 team met Janke Havinga, Mieneke de Vries, Amanda Vegelin, Frida Tabak, Sanne Bouma, Irma Wijma en Lenora Louwes ging er met een tweede prijs op trampoline vandoor. Met vier mooie prijzen kunnen de meiden terug kijken op een geslaagd Fries kampioenschap.

Voor GVV Feanwalden hadden zich op 20 oktober in Buitenpost drie teams zich weten te plaatsen voor de Friese kampioenschappen. Het team jeugd D-jongens met Roan Jubitana, Dirk van der Tempel, Rody de Jong, Silvijn de Jong, Storm Dijkstra en Nick van der Bij. Dit team kwam uit op de onderdelen plankoline-kast en trampoline-valmat. Ze lieten de concurrentie achter zich en mochten op beide onderdelen de Friese titel in ontvangst nemen.

Het team junioren D-jongens met Sjoerd Jan Veltman, Sebastiaan Benjak, Ties van Kersteren, Vaes van Dijk, Tyme de Bruin, Sietse Harm Otter en Duncan Peuchen sprong erg netjes en in een hoog tempo. Dit werd beloond door de jury. Zij mochten op de onderdelen trampoline-valmat, trampoline-pegasus en plank-kast de Friese titel in ontvangst nemen. Het derde team dat voor GVV in actie kwam was het jeugd D-meisjesteam. Ze vielen niet in de prijzen.

De springers van GVV zullen 22 december in actie komen in Roden. Daar zal GVV deelnemen aan microteam gym. Een nieuwe discipline, een vorm van groepsspringen, binnen de KNGU. Het team Junior D van Turnlust Hallum had zich geplaatst voor het FK. De meiden, Iris Terpstra, Anna Gerda Hellema, Amarins Smit, Anna Hellema, Sanne van der Borgh, Geertje de Vries, Marrit Smit en Renske Anema deden het fantastisch. Ze werden Fries kampioen (goud) op de lange mat.
Op de trampoline-valmat haalden ze zilver en op de reutherplank-kast net geen brons, maar wel een mooie vierde plaats. Turnlust Hallum is trots op de prestatie van deze meiden en hun trainster Ingrid Mellema.