De gehuldigde kampioenen van Postduivenvereniging Fleanwille.
De gehuldigde kampioenen van Postduivenvereniging Fleanwille. Foto: Ingezonden

PV Fleanwille huldigt haar clubkampioenen

BURGUM - Postduivenvereniging Fleanwille huldigde vrijdag in het clublokaal aan de Burg. Both. Lohmanlaan haar kampioenen.

Voor de eretitels kent de duivensport onaangewezen kampioenen (beste hokprestatie) en aangewezen kampioenen (voorspelde duiven per vlucht). De beste liefhebbers met de best presterende duiven in 2018 waren: Onaangewezen kampioen: 1. Douwe en Peter Soepboer. 2. Jan Hopman. 3. Combinatie Pieter en Jelle Atema. 4. Combinatie Wietse en Baukje van der Horn. Aangewezen kampioen. 1. Jan Hopman. 2. Combinatie Pieter en Jelle Atema. 3. Douwe en Peter Soepboer. Een hele bijzondere prestatie werd geleverd door de combinatie Ben van der Sanden en Zn. Deze combinatie blonk met kop en schouders uit met hun duiven op de langere en dus zwaardere vluchten, de zogenaamde fondvluchten.

Ben en Remco van der Sanden werden zowel eerste onaangewezen als eerste aangewezen op de fondvluchten. Het was dan ook geen verrassing dat ze ook de beste duif voor de lange afstand op hun hok hadden zitten. Een nog slechts eenjarige duif die verder als de 'Air- Force- One' door het leven zal gaan. De overige beste duiven waren voornamelijk van de Combinatie Pieter en Jelle Atema. Ze hebben de beste duif op de vitesse (korte afstand), de midfond (middellange afstand), de beste jonge duif, de beste natourduif (combinatie competitie oud en jong) en de beste jonge duif over alle vluchten gerekend (as-duif). Jan Hopman heeft de beste oude duif (as-duif) over alle vluchten gerekend. Op 21 en 22 december organiseert PV Fleanwille haar tentoonstelling in haar clubgebouw.
Staand v.l.n.r: Klaas Dupon, Pieter Atema, Douwe Soepboer, Jelle Atema, Peter Soepboer, John Ament. Zittend v.l.n.r: Wietse van der Horn, Baukje van der Horn, Ben van der Sanden, Jan Hopman.