Het podium van de 100 schoolslag senioren. In het midden Karin Rijkelijkhuizen met goud.
Het podium van de 100 schoolslag senioren. In het midden Karin Rijkelijkhuizen met goud. Foto: Rinze Smit.

Zwemmedailles DZ&PC, waterpolo PWC

HEERENVEEN - De regionale kampioenschappen wedstrijdzwemmen worden sinds 2017 verdeeld over twee weekenden. Dit jaar zijn de korte baan wedstrijden op 17, 18, 25 en 26 november in Heerenveen. De beste zwemmers uit de noordelijke drie provincies strijden dan op de vele afstanden om de medailles in verschillende leeftijdscategorieën.

DZ&PC uit Drachten is succesvol. In het eerste weekend werden twaalf medailles gehaald (8 goud, 1 zilver, 3 brons). De meeste medailles gingen naar Senna Hof. Alle zes afstanden waarop hij streed waren goed voor een medaille (5 goud en 1 zilver). Daarnaast waren er mooie persoonlijke records ook voor Karin Rijkelijkhuizen met een prachtige 1.10.54, ook goed voor goud.

Waterpolo PWC

BUITENPOST - Zaterdag had Zwem- en Waterpolovereniging PWC de organisatie in handen van het competitietoernooi voor de EG jeugd. Voor de thuisploeg PWC. stonden drie wedstrijden op het programma: de eerste werd met duidelijke cijfers (5-0) gewonnen van Orca. Daarna was de tegenstander HZPC/Avéna, tevens koploper in de competitie: winst met 7-5. Als laatste werd er gespeeld tegen De Reest uit Meppel. Met een eindstand van 6-4 kwam PWC ook na deze wedstrijd als winnaar uit de strijd. Na dit toernooi staat het jeugdteam van PWC nu gedeeld eerste in de competitie.