Dirigent Tjalling Wijnstra  in Fenixkerk met koor Amadeus
Dirigent Tjalling Wijnstra in Fenixkerk met koor Amadeus Foto: NIELS WESTRA

Engelse kerstsfeer muziektheatervonden Burgum

BURGUM - In december wordt De Pleats op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 december omgetoverd in Engelse kerstsfeer. Opera Compagnie Noord heeft een programma samengesteld waarbij het publiek in Dickensachtige sfeer wordt ondergedompeld. Bij binnenkomst trakteert het koor van Opera Compagnie Noord, onder leiding van Tjalling Wijnstra, het publiek op Christmas Carols.

Tijdens deze avond zult u kunnen genieten van de hilarische eenakter (bekend van tv) Dinner For One. Miss Sophie, een rijke Engelse dame, nodigt traditioneel haar beste vrienden uit voor een diner om haar verjaardag te vieren. Omdat zij echter niet aanwezig kunnen zijn speelt de butler de rol van alle gasten en blijft hij tegelijkertijd zijn taak als butler ook vervullen. Dit leidt tot komische taferelen.

Hoofdmoot vormt de Opera Rjochter en Sjuery, vertaald in het Frysk vanuit Trial by Jury van Gilbert en Sullivan. Muzikaal valt er veel te genieten van koor en solisten. Het verhaal is een aaneenschakeling van komische gebeurtenissen.

Inmiddels zijn vanaf begin december de repetities in volle gang onder leiding van dirigent Tjalling Wijnstra en regisseur Elles Zwiers. Deze eigen productie, in samenwerking met Culturele Commissie De Pleats, kan worden gezien als een opvolger van de komische opera Keapmaskeunsten welke in 2014 een kleine 3000 bezoekers trok naar De Pleats.

Maandagavond 17 december begint de avond, exclusief diner, om 20.15 uur. Voor een geheel verzorgde avond kunt u op dinsdag 18 en woensdag 19 december aanschuiven voor een feestelijk viergangendiner en tijdens het diner genieten van de acts, aanvang 19.00 uur.
Meer info en bestellen van kaarten kan via www.cultuurindepleats.nl