Hoe kunnen we over onze grenzen samenwerken om de 
klimaatdoelstellingen te behalen?
Hoe kunnen we over onze grenzen samenwerken om de klimaatdoelstellingen te behalen? Lucas Kemper Fotografie

'Oer de Grinzen' klimaatevent voor heel Fryslân in De Harmonie

LEEUWARDEN - Maandag 26 november organiseren de Friese gemeenten, de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân het klimaatevent 'Oer de Grinzen' in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Tijdens dit event staat de vraag centraal hoe we samen kunnen werken aan een klimaatrobuust Fryslân. In een plenaire sessie worden bezoekers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en op de Friese Klimaatparade presenteren ruim dertig actuele klimaatprojecten en organisaties zich. Belangstellenden zijn van harte welkom.

'Oer de grinzen', is de titel van het klimaatevent, en dat is met een reden. De opgave vanuit het landelijke Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie vereist vernieuwende samenwerkingen tussen publieke sector, burgers, bedrijven en onderwijs. Klimaatadaptatie, verzilting, hittestress, droogte, energietransitie, de termen vliegen je om de oren, maar wat houdt het allemaal in? En hoe kan eenieder daar vanuit zijn eigen vakgebied een bijdrage aan leveren? Hoe kunnen we over onze grenzen samenwerken om de klimaatdoelstellingen te behalen? Over dat en meer gaat het tijdens het klimaatevent op 26 november.

Volksfilosoof Bas Haring is uitgenodigd als keynote speaker het programma te openen, KRO/NCRV-presentatrice Sofie van den Enk is dagvoorzitter.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: www.klimaateventfryslan.frl/aanmelden.