Basketbal Penta

DRACHTEN - De basketbalheren van Penta uit Drachten hebben zaterdag dankzij een overtuigende tweede helft hun ongeslagen status thuis behouden. Quintas uit Lemmer werd met 62-41 huiswaarts gestuurd.

Met een 33-28 ruststand leek het een spannende tweede helft te worden. Maar door een 11-1 run van Penta begin van het derde kwart werd snel duidelijk dat Penta de punten wederom in Drachten zou houden. Beau Scheer wist maar liefst vier driepunters te raken, één meer dan de man van de wedstrijd Sander van der Galiën die in het vierde kwart (9 punten) volledig ongrijpbaar was en eigenhandig de winst veilig stelde. Topscorers: Sander van der Galiën 17, Beau Scheer, Raymond Krakou 11 en Jelte Hoogterp 7 punten.

De dames van Penta speelden tegen de nog ongeslagen koploper Groene Uilen 3. Groene Uilen startte sterk, en liep snel uit naar een negen punten voorsprong tegen het onzeker verdedigende Penta. Door toedoen van Jeltsje Veenstra en Esther van der Sluis werd de Drachtster defensie sterker en feller. Het verschil van twaalf punten na het eerste kwart bleef tot en met het eind staan (52-64). Hardwerkend kwam Penta nog even terug tot zes punten, maar meer zat er niet in. De volgende wedstrijd staat op 24 november tegen de nummer 4 BVG 2 op het programma. Topscoorders: Ilonka Debets 14, Willeke Veenstra 10, Joanne Meijer 8, Jeltsje Veenstra 6 punten.