Waterpoloteam PWC speelt eerste thuiswedstrijd

BUITENPOST - Na bijna een jaar van training, wordt zaterdag 17 november de eerste thuiswedstrijd van het jeugdwaterpolo team PWC gespeeld.

Begin januari 2018 zijn met een openingshandeling van wethouder Jouke Spoelstra twee enthousiaste trainers begonnen met het aanbieden van jeugdwaterpolo bij Zwem- en Waterpolovereniging PWC (Paradyske Wetterrotten Combinatie). Dit omdat de club met het vooruitzicht van een nieuw te bouwen zwembad, weer toekomst ziet in de waterpolotak van PWC.

Dat er animo bij de jeugd is, doet blijken: er is nu een stabiele groep van tien spelers (jongens en meisjes) in de leeftijd tussen de 7 en 13 jaar. Zij hebben in driekwart jaar zich de waterpolotechniek eigen gemaakt, waardoor ze in september hun eerste wedstrijd konden spelen en inmiddels al driemaal een uitwedstrijd mogen spelen, met goed resultaat. De jeugdcompetitie is zo opgezet dat ze in principe één keer in de maand een wedstrijd in toernooivorm spelen. De deelnemende teams komen samen en elk team speelt twee wedstrijden van viermaal vier minuten.

Het jeugdteam zal om 17.40 uur hun eerste wedstrijd spelen. Bezoekers zijn vanaf 17.00 uur welkom om de wedstrijd te bewonderen in Zwembad De Kûpe aan de Kuipersweg 74b, in Buitenpost.