Jan de Boer van de Marruters met zijn pony Pepper.
Jan de Boer van de Marruters met zijn pony Pepper. Foto: Ingezonden

Paardensportprijzen op Indoor Zwaagwesteinde

DE WESTEREEN - Afgelopen week werd Indoor Zwaagwesteinde gehouden. Hieraan deden regionale paardensportverenigingen mee.

Jan de Boer van de Marruters uit Eastermar behaalde met zijn pony Pepper in de klasse L categorie D/E de eerste prijs en mocht meedoen met de grote ponyfinale op zaterdagavond. De finale reed hij supersnel en hij ging met de eerste prijs, een nieuwe hindernis, naar huis.
Anneke de Boer behaalde een vijfde en een zesde prijs in de klasse L-springen met haar paard Eclair. Gerda van der Lei en haar pony werden tweede in de klasse L-springen categorie D/E.

Afgelopen woensdag startte Chinouk Weststrate van HSF It Bytling met Liberty's Ulite tijdens Indoor Zwaagwesteinde. Tijdens deze wedstrijd promoveerden ze tussentijds van de L1 naar de L2 categorie E, waardoor ze twee keer in de ring verschenen. Dit leverde een mooie eerste en tweede plaats op met 199 en 198 punten en daarmee won Chinouk voor de derde keer in de afgelopen vier jaar de kampioensdeken.

Janneke Altenburg van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk werd derde in De Westereen in de klasse B met Nynke met 192,5 punten. Thomas van der Ploeg reisde met Jasmin af naar Hezingen voor een wedstrijd boomslepen. Hij won de tweede prijs.

In Oudega wist Nicoline Caro een eerste en een vierde prijs te winnen in de klasse L2 met haar paard Caira. Ze verdienden 195,5 en 186,5 punten.