De band Maaris is hoofdact op festival 
Stronghold.
De band Maaris is hoofdact op festival Stronghold. Foto: Ingezonden

Blues- en rockfestival Stronghold

DOKKUM - Zaterdag 24 november organiseren drie regionale bands voor de tweede keer Stronghold, een blues-rockfestival. Verleden jaar werd duidelijk dat Dokkum hier wel oor had.

Een avond vol met verschillende smaken blues en rock met dit jaar de band Maaris als hoofdact. Een band uit Groningen met de eigenzinnige Mariska Brink als frontvrouw. Jonge honden met een eigen kijk en geluid door een niet alledaagse samenstelling. Mariska wordt vergezeld door Chiron Schut op gitaar, Arnout Arkenbout op Hammondorgel en Pandu Windartono op drums.

Bluesduo Frans & Jelle brengen op hun eigen humoristische manier akoestische blues ten gehore tijdens de setwissels. Frans met gitaar en zang, Jelle op mondharmonica.

Sickstrings met wederom Bas Kleine op mondharmonica in de gelederen staat garant voor stevige bluesrock met veel gitaarwerk.

Holdinga Blues Company uit Anjum speelt Waddensea-cagoblues. Met Elvira van Poelgeest op staande bas is het geluid van de band breder dan ooit.

Kortom, wie van blues & rock houdt komt zaterdag 24 november om 21.00 uur naar Sportcafé Harmonie in Dokkum. "We'll play the blues for you".
Kaartverkoop aan de deur €5.-