Goedheilig man in Twijzelerheide

TWIJZELERHEIDE - In Twijzelerheide zullen kinderen en hun ouders op 17 november niet geloven wat hun ogen zien. Dan zet Sinterklaas voet op Friese grond samen met een piet of 10! De aankomst staat gepland om 13.45 uur bij het feestterrein nabij de scholen. Waar Sinterklaas en z'n pieten zullen worden 'binnengehaald' als echte idolen.

Kollum en Opeinde

KOLLUM – Sinterklaas en z'n Pieten komen zaterdag 17 november om 13.30 uur aan in Kollum. De pakjesboot zal aanmeren bij de Driepuntsbrug achter Meckama State. Bij de Driepuntsbrug zal burgemeester Bilker, de Sint en een groot aantal zwarte Pieten welkom heten. Aansluitend stapt de Sint in de trein om in optocht naar de Voorstraat te gaan. Daar zijn elf kinderactiviteiten, met als thema de Elfstedentocht. Alle kinderen krijgen een stempelkaart. De volle stempelkaart kan bij de finish worden ingeruild voor een cadeau. Tot ongeveer 15.00 uur is er groot feest in het centrum met spelletjes, knutselen, disco en op de foto met Sint en Piet.
Woensdag 21 november bezoekt Sinterklaas samen met zijn Pieten Opeinde. Hoe laat de pakjesboot aanmeert bij het strandje aan de Wietze Brandsmaloane is nog niet bekend, vermoedelijk om 13.30 uur.