Intocht Sinterklaas in De Westereen

DE WESTEREEN - Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas komt weer in Nederland aan en brengt dan een bezoek aan De Westereen met zijn Zwarte Pieten.

Hij komt om 13.30 uur in de jachthaven aan. Met muziekvereniging Westersweach en de burgemeester of zijn vervanger wordt Sint met Sinterklaasliedjes ontvangen.

Daarna gaat Sinterklaas in de koets door het dorp naar het winkelcentrum. De route gaat vanaf de haven naar de Lange Reed, Ferbiningspaad, Fogelsang, Miesstrjitte, Finkstrjitte, Ljurkstrjitte. Ze blijven een poosje in het winkelcentrum en gaan dan via de Noarder Stasjonsstrjitte naar zalencentrum Old Dutch waar het kinderfeest zal plaatsvinden. Dit feest is voor alle kinderen van de peuterscholen en de groepen 1 tot en met 4 van de basisscholen in De Westereen. De zaal gaat open om 15.15 uur. De gastheer is Herman Douwe van der Heide. De muzikale leiding is in handen van Lucia Tilma. Ook de Westereender kinderen uit groep 1, 2, 3 en 4 die in de Westereen wonen maar buiten De Westereen naar school gaan zijn welkom op dit feest. Zij kunnen zich opgeven bij Sandra Scherjon, telefoon 06-46012312 of 447170. De kinderen die in De Westereen naar school gaan krijgen informatie en toegangskaartjes via school uitgereikt.

Vanwege de veiligheid mogen alleen kinderen met een toegangsbewijs en de via de school aangewezen begeleiders de feestzaal binnen. De intocht van Sinterklaas is mogelijk gemaakt door middenstandsvereniging 'De Westereender Keaplju', Doarpsbelang De Westereen en de vele vrijwilligers.