It Spoardok: fietspad en speelterrein zijn een stuk van het Dokkumer Lokaaltje bij Feinsum.
It Spoardok: fietspad en speelterrein zijn een stuk van het Dokkumer Lokaaltje bij Feinsum. Foto: Actief Media

Politiek debat over Dokkumer lokaaltje

DOKKUM - Het Dokkumer Lokaaltje in ere herstellen, maar dan als fietsroute? Daarover wordt vanavond - woensdag 14 november vanaf 19.30 uur - een politiek debat gehouden in de IJsherberg in Dokkum. De lijsttrekkers van de negen partijen die meedoen aan de herindelingsverkiezingen voor Noardeast-Fryslân (NEF) zijn gevraagd hun visie te geven.

Vragen die ter sprake (kunnen) komen: moet er een snelfietsroute komen tussen Leeuwarden en Dokkum? Krijgen fietsers voorrang op rotondes in NEF? Wat gaan de politieke partijen doen aan de fietsverkeersveiligheid? Komen er meer vrijliggende fietspaden? Welke
partij is het meest fietsvriendelijk?

Het debat is in de IJsherberg, Harddraversdijk 1. Inloop vanaf 19.00 uur. Voorafgaand aan het debat zal Chris Rijff van de stichting NFLS (Noord-Friesche Lokaal Spoorwegmaatschappij) vertellen over zijn plannen met het Dokkumer Lokaaltje.

Rijff pleit al jaren voor de terugkeer van het Dokkumer Lokaaltje met spoorrails. Op die rails moeten vierwielige spoorfietsen rijden, te verhuren aan liefhebbers. Dit zal gunstig zijn voor de recreatie in noordoostelijk Fryslân, aldus initiatiefnemer Chris Rijff, die in Twente inmiddels ervaring opdeed.