Chris Hoeksma van Harkema-Opeinde (midden) gaat een duel aan met de spelers van SC Kootstertille. Foto: Albert Schievink

BCV haalt uit, positie Harkema-Opeinde benard

BURGUM - BCV versloeg zaterdag VVI uit Idskenhuizen met grote cijfers. Voor de rust was de 6-0 eindstand al bereikt.

Binnen een kwartier was het raak toen BCV aanvaller Harmen Vlietstra een te korte terugspeelbal van VVI oppikte en beheerst binnenschoot: 1-0 . Een paar minuten later scoorde Remco Bouius, 2-0. De koek was nog niet op want twee minuten later liep VVI achterin weer te knoeien. Romke Bos pikte de bal op en wist deze bij Merijn Feenstra te krijgen, die 3-0 op het scorebord zette. Feenstra maakte ook 4-0. Daarna pikte Remco Bouius de bal op en scoorde met een fraaie uithaal van afstand 5-0. Feenstra, niet alleen technisch superieur, maar ook bikkelend als het nodig is, bekroonde zijn goede spel met een prachtige assist op Yorn Sikkenk, die voor de kers op de taart zorgde: 6-0. Hierdoor blijft BCV volop in de kampioensrace en wacht zaterdag de bekerkraker in de uitwedstrijd tegen 't Fean´58.

SC Veenwouden ging in de tweede klasse met 1-2 onderuit tegen SC Stiens.

BUITENPOST - Voetbalvereniging Buitenpost speelde zaterdag een mindere eerste helft en een goede tweede helft tegen SVZW uit Wierden. De gasten kwamen op De Swadde terecht op voorsprong. De gelijkmaker van de Blauwkes, een doelpunt van aanvoerder Berend Schootstra, was eveneens verdiend. Met de 1-1 uitslag konden beide ploegen dan ook leven.
DAMWALD - Het duel tussen de twee laagst geklasseerde teams van de eerste klasse heeft voor Broekster Boys wel een erg vervelend resultaat opgeleverd. Na de lastige wedstrijd van vorige week (2-1 verlies Noordscheschut) was er hoop op een goed resultaat tegen Olde Veste.
De ploeg uit Steenwijk had maar een punt meer verzameld.
Het degradatieduel eindigde in een ontluisterende 0-7 nederlaag voor de ploeg uit Damwâld, die onderaan staat.
KOOTSTERTILLE - VV Harkema-Opeinde is er niet in geslaagd de onderste regionen van de vierde klasse B achter zich te laten. In Kootstertille werd met 3-1 verloren. Over het geheel toonde de thuisploeg in deze streekderby nadrukkelijker de wil om te winnen. Wat kansen betreft, waren de verhoudingen in evenwicht. Terwijl Kootstertille halve mogelijkheden vanuit de lastigste hoeken tot doelpunt promoveerde, slaagde Harkema er niet in enkele uitgelezen mogelijkheden te benutten. Tekenend was het dat het Harkemaster doelpunt op naam kwam van een Kootstertille-verdediger. Voor Kootstertile scoorden Douwe Hoekstra en twee keer Gerbrand Waaksma. Door een eigen doelpunt van Menno Waasdorp werd het nog 3-1.

Overige uitslagen: Niekerk - Zwaagwesteinde: 3-2. VCR - WTOC: 0-1. VVT - Suawoude: 3-5. Drogeham - Boornbergum: 1-2. Team Alkmaar/Sportstars - dames zaalvoetbalteam Drachtster Boys/HR Piping: 4-2.