't Fean '58 gelijkwaardig aan koploper Marum

SURHUISTERVEEN - De voetballers van ´t Fean '58 hielden koploper Marum zaterdag op 2-2.

De beginfase bracht louter spektakel. Binnen een minuut had WiI lem Van Kammen moeten scoren voor de thuisclub. Doelman Johan Bouma van de gasten stond echter op de goede plek. De tegenstoot was wel raak, de razendsnelle Tom Boezerooy zorgde voor de openingstreffer: 0-1. 't Fean '58 was niet van slag en toonde zich op zijn minst gelijkwaardig aan de koploper. Vlak voor de theepauze mocht 't Fean '58 een vrije trap nemen op een kansrijke positie. Jelte Bottema, teruggekeerd in de basis, wist wel raad met dit buitenkansje en krulde de bal snoeihard langs doelman Bouma, 1-1.

Met de gelijke stand halverwege had iedereen wel vrede. "Onze beste eerste helft van dit seizoen", vond trainer Mark Bosma van 't Fean '58. De tweede helft was nog maar drie minuten oud toen het al weer zinderde op sportpark It Ketting. Een lange bal werd verkeerd beoordeeld door de defensie van Marum en belandde voor de schietgrage voeten van Harm Vrij. Bouma was kansloos op de fraaie inzet en zowaar leidde de thuisclub tegen de koploper: 2-1.
Tien minuten later stond de defensie van de thuisclub niet goed. Marc Oldewarris zorgde derhalve voor de verdiende gelijkmaker: 2-2.