De generale kampioenen werden in de bloemetjes gezet.
De generale kampioenen werden in de bloemetjes gezet. Foto: Henk Storm

Duivenkampioenen gehuldigd bij Rayon de Wâlden

KOOTSTERTILLE - Op vrijdag 19 oktober werd de jaarlijkse feestavond en kampioenenhuldiging gehouden van de duivenliefhebbers van Rayon de Wâlden.

Vele Friese duivenliefhebbers wonen in dit gebied en elk jaar is de strijd hevig om de verschillende te winnen titels. De Friese duiven sport staat op een hoog niveau en doet ook elk jaar mee om de kampioenschappen op nationaal niveau. Er waren rond vijfenzestig liefhebbers aanwezig in het Tillehûs in Kootstertille.

Na de opening van voorzitter Tjipke Bosma volgde een kleine terugblik op het vliegseizoen 2018 en kon met het uitreiken van alle verschillende prijzen worden begonnen. Het hoogtepunt van de avond is altijd de huldiging van de generale kampioenen. Dit zijn de beste tien duivenliefhebbers in het totaalklassement over het gehele seizoen 2018.

De eerste drie in 2018 waren Tj. en J. Elzinga, Jacob Poortvliet en TJ. en A. Bosma. De verenigingskampioen van 2018 werd P.V. de Adelaar uit Harkema. Er werden geldprijzen, bekers, vleesprijzen en levensmiddelenpakketten door de liefhebbers in ontvangst genomen. De verkoop van bonnen voor jonge duiven voor 2019 werd een succes en leverde precies 1000 euro op. Op de foto staan de generalen van Rayon de Wâlden 2018. Staand achter v.l.n.r.: J. Broos, H. Hoekstra, R. Fokkinga, K. de Wit, Tj. de Wit, A. Dijkstra, Tj. Elzinga en Tj. Bosma. Gehurkt voor v.l.n.r.: S. Broos, F. van der Meer, J.D. Poortvliet, J. Elzinga, A. Bosma en W. Hoekstra.