Uitreiking van de Fair Play bekers bij Scheidsrechtersvereniging Drachten.
Uitreiking van de Fair Play bekers bij Scheidsrechtersvereniging Drachten. Foto: Ingezonden

Fair Play bekers: ONT meest sportieve voetbalclub

DRACHTEN - Scheidsrechtersvereniging Drachten e.o. hield maandagavond 29 oktober de jaarlijkse uitreiking van de Fair Play bekers over het seizoen 2017/2018, in het eigen clubgebouw De Toss in het Drachtster Bos.

De eindstand van de Fair Play wordt bepaald door alle gele en rode kaarten maar ook eventuele strafzaken en boetes die door de scheidsrechters en KNVB worden gegeven, deze worden door de KNVB bijgehouden, bij elkaar op te tellen en hierdoor een bepaalde formuleberekening een cijfer voor te berekenen. Alleen de teams die in de A-categorie spelen doen mee, dit zijn vaak teams waar de KNVB een scheidsrechter naar toe stuurt.

Deze avond werd georganiseerd voor eigen leden en alle donateursclubs uit de regio van scheidsrechtersvereniging Drachten. René Hake, momenteel trainer/coach bij SC Cambuur, hield de toehoorders een interessante lezing voor over zijn loopbaan als voetballer en ook als trainer. De prijswinnaars werden door voorzitter Jo Hoekstra bekend- gemaakt en de bijbehorende bekers en een bos bloemen werden door René Hake overhandigd. De eindstand van de eerste drie: eerste voetbalvereniging ONT uit Opeinde met 165 punten. Vorig seizoen positie 4. Tweede: Sportclub Makkinga met 200 punten. Vorig seizoen positie 14. Derde: vv GSVV uit Gerkesklooster met 207,50 punten. Vorig seizoen positie 7.

Op de foto van links naar rechts: Jo Hoekstra (voorzitter COVS Drachten), Jan de Groot (Makkinga), Auke Sikke Broersma (GSVV), Peter Bakker (ONT) en René Hake.