Overwicht levert ONT geen zege op

OOSTERNIJKERK - Hoewel ONT in de tweede helft tegen Ropta Boys wel het meeste balbezit had, werd de 1-0 ruststand niet goedgemaakt. Het overwicht leidde niet tot doelrijpe kansen. In de laatste drie minuten van de partij liep ONT tegen nog twee doelpunten aan en een rode kaart voor Oebele Twijnstra.

Een lange bal van Ropta Boys leidde tot de 1-0 ruststand. De voorzet van de rappe Erik de Vries werd nog verdedigd, op de rebound van Geert Linthof had ONT geen verweer. In de tweede helft mocht ONT een veldoverwicht hebben maar dat leidde niet tot doelkansen. De thuisclub besliste de wedstrijd één minuut voor tijd toen invaller Hendrik Willem van der Vorst (16 jaar) geknoei in de ONT achterhoede afstrafte. Al in blessuretijd pakte Twijnstra zijn tweede gele kaart. De vrije trap werd benut door Van der Vorst: 3-0.