De partners van jonge mensen die dementie hebben, zijn onder andere geportretteerd voor één van twee foto-
exposities in Drachten. De andere gaat over intimiteit en dementie.
De partners van jonge mensen die dementie hebben, zijn onder andere geportretteerd voor één van twee foto- exposities in Drachten. De andere gaat over intimiteit en dementie. Foto: Actief Media

In Drachten nu extra aandacht voor dementie

DRACHTEN - Sûnenz en ZuidOostZorg in Drachten houden in samenwerking met Odensehuis Dirk Baron een 'Week van de dementie', van maandag 5 november tot en met vrijdag 16 november. Er zijn verschillende activiteiten, onder andere twee foto-exposities over dementie.

Sûnenz zetelt aan de Burgemeester Wuiteweg 140 in Drachten. Daar worden de beide foto-exposities getoond. De ene, 'Mist', toont jonge mensen van wie de, ook jonge, partner dementie heeft gekregen. De andere toont de innige band tussen mensen met dementie en hun naasten. Dit is een serie bijzondere portretten vanuit het collectief AlzheimerFluisteren, dat opgericht is door Adelheid Roosen.

Donderdag 8 november is er een 'vraag-maar-raak-lunch' tussen 12 en 2 uur. Dinsdag 13 november is er 's avonds het Alzheimercafé in 't Holdert in Drachten. Woensdag 14 november is er open huis en een informatiemarkt in het Odensehuis. Tot slot is er een concert in het Odensehuis op donderdag 15 november: twee dames spelen samen op één cello. Zie voor het geheel: www.zuidoostzorg.nl.
Op de informatiemarkt op 14 november kan men vragen stellen en ervaringen delen. Op de markt staan Sensara (leefstijlmonitoring), massagepraktijk Elvarah, Wmo-loket, casemanagers dementie, fysiofit, Zintouch (GPS), demonstratie Medido (medicijnendispenser), Braintrainer en meer.