Dichterspaad Aldegea zoekt dichters

OUDEGA - Maar liefst 18 gedichtenpanelen langs het Dichterspaad in en rondom het dorp Oudega Smallingerland zoeken naar nieuwe inhoud. Vandaar dat Doarpsbelang Aldegea dichters in de gemeente, de provincie en ver daar buiten oproept om met nieuwe gedichten te komen.

Iedereen kan meedoen en verdient mogelijk een ereplaats langs de route. Gelegen aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen en te midden van uitgestrekte landerijen in het kenmerkende Wâldske coulisselandschap leent Oudega zich uitstekend voor unieke wandelroutes. Vandaar dat samen met het plan voor een wandelpad ook het idee voor een poëzieroute ontstond: Dichterspaad Aldegea. Langs de route van het Dichterspaad vindt u 18 gedichtenpanelen. Ieder jaar is een deel van het Dichterspaad het decor voor de wandeltocht Alle om Slachte Kuier. Daarmee geeft initiatiefnemer Doarpsbelang Aldegea extra aandacht aan de gedichten langs de route. De derde editie is in de zomer van 2019. Voor deze editie trakteert Doarspbelang de wandelaars op nieuwe gedichten.

Jong, oud, net begonnen of al jaren enthousiast dichter; iedereen kan meedoen en maakt kans om een plek te bemachtigen in één van de 18 panelen. Dicht ook mee en stuur uw gedicht op naar gedicht@dichterspaad.nl. Insturen kan tot en met 1 januari 2019. Op www.dichterspaad.nl vindt u de routekaart en de huidige gedichten. U bent van harte welkom om al wandelend langs de route inspiratie op te doen en alvast een mooi paneel voor uw gedicht uit te zoeken. Vermeld in dat geval bij het inzenden van uw werk welke locatie uw voorkeur heeft.