Mantelzorgers

DAMWALD/DOKKUM - In Nederlands is één op de vijf inwoners mantelzorger. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met zorg voor een naaste, bijvoorbeeld kind, broer of zus, partner of ouder(s).

Mensen die zich willen aanmelden als mantelzorgmaatje of mantelzorgers die een beroep willen doen op een maatje kunnen terecht bij: Baukje Jansma-Brander, het Bolwerk in Dokkum, tel. 0519 292223; b.brander@hetbolwerk.eu (gemeenten Dantumadiel en Dongeradiel). Riemie van Dijk, Timpaan Welzijn 06-53964635; r.vandijk@timpaanwelzijn.nl (gemeenten Ferwerderadiel en Kollumerland).

Kinderkleding

GERKESKLOOSTER - Aan de Hoogstraten 16 in Gerkesklooster is nu de wintercollectie bij Om 'e Nocht uitgestald.

Een paar jaar geleden is het initiatief ontstaan om kinderkleding te verzamelen en gratis weg te geven aan mensen die minder te besteden hebben. Gratis of voor een vrijwillige bijdrage, want die is welkom. Om 'e Nocht is elke maandagochtend geopend van 9.00 uur tot 11.00 uur. Kleding kan ook gebracht worden op woensdagochtend tussen 09.30 en 11.30 of vrijdagavond 19.00 tot 21.00 uur tijdens de koffieochtend of als de bibliotheek open is.