Dorcas Voedselactie voor Oost Europa

BURGUM - Van 4 tot en met 11 november 2018 wordt voor de drieëntwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Vele vrijwilligers en consumenten in heel Nederland dragen hier een steentje aan bij.

Op honderden locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten producten en geld in voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Meer dan zeshonderd supermarkten en vele scholen en kerken verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten kopen een extra product en geven deze af aan de vrijwilligers. Daarna wordt alles gesorteerd. Dit gebeurt ook door vrijwilligers. In Burgum wordt op 9 en 10 november de Dorcas Voedselactie gehouden bij supermarkt Poiesz aan de Freerk Bosgraafstraat in Burgum.

Ook in andere plaatsen wordt deze actie gehouden. Vrijwilligers delen op vrijdag 9 en zaterdag 10 november voedsellijstjes bij de supermarkten Jumbo en Albert Heijn in Surhuisterveen. Op deze lijstjes staan producten die in de voedselpakketten gaan. Ook staan er collectebussen waar een bijdrage in kan worden gedaan.

Op vrijdag en zaterdag (9 en 10 november) staan er vrijwilligers bij de Poiesz in Ureterp. Ook in Drachten staan op zaterdag vrijwilligers bij meerdere supermarkten.