Lucas Nauta van IJzerhandel Nauta in de Voorstraat in Kollum bij de afdeling werkschoenen/werkkleding.
Lucas Nauta van IJzerhandel Nauta in de Voorstraat in Kollum bij de afdeling werkschoenen/werkkleding. Foto: Actief Media

Ook veiligheidsschoenen koop je in Kollum

KOLLUM - IJzerhandel Nauta in Kollum is populair bij zowel particulieren als zzp-ers. "We hebben een enorm assortiment", zegt eigenaar Lucas Nauta. Van honderden soorten schroefjes, nietjes en spijkers tot verf, kit, hout en (isolatie-)plaatmateriaal. Uiteraard ontbreekt ook werkkleding niet. Onder dit artikel staat een uitknipbon. Neem die mee als u schoeisel of kleding koopt.

IJzerhandel Nauta heeft een grote verscheidenheid aan werk- en veiligheidsschoenen. Zo zijn er laarzen in uiteenlopende prijsklassen, van goedkoop tot exclusief: rubberen laarzen, leren laarzen, gevoerde en ongevoerde laarzen, laarzen met of zonder stalen neus. De thermolaarzen zijn favoriet bij boeren in de wintertijd of mensen die in koelcellen werken.
Nauta verkoopt ook sportieve werkschoenen met en zonder stalen neus. "Een tegelzetter komt bij zijn klanten in huis en zoekt vaak lichte, sportieve veiligheidsschoenen. Mensen die in de bouw werken hebben steviger exemplaren nodig. Ook die zijn er in allerlei uitvoeringen."

Alle schoenen zijn functioneel, sommigen tevens modieus. "Voor elke smaak en elk beroep hebben wij een werkschoen, onder andere van merken als Dunlop, GriSport, Sika, Artelli en Gevari. Er zijn ook leren schoenklompen en houten klompen."
Daarnaast verkoopt IJzerhandel Nauta werkkleding zoals broeken, truien, jassen en sokken. De groene werkjassen zijn momenteel in de uitverkoop met 50% korting.

IJzerhandel Nauta | Voorstraat 51, Kollum