Be Quick gelijk

WINSUM - In Winsum kwamen de nummers vier van de eerste klasse E tot een gelijkspel. De thuisclub leidde bij rust met 1-0, maar in de tweede helft kwam Be Quick langszij via een strafschop. Even leek er meer in te zitten voor de Dokkumers, maar het overwicht leverde te weinig kansen op.

Al na zeven minuten stond Winsum op voorsprong. Een laag ingeschoten hoekschop vanaf rechts ging aan iedereen voorbij, behalve aan de vrijstaande Rogier Krohne, die bij de tweede paal wel raad wist met deze mogelijkheid: 1-0. Na rust kreeg Be Quick een strafschop mee. Rudolf Banga ontfermde zich over deze klus en hij liet keeper Germen Bouwman kansloos: 1-1. Be Quick en Winsum delen nu de derde positie op de ranglijst, samen met Oranje Nassau. Be Quick speelt zaterdag in Dokkum tegen Zeerobben uit Harlingen.

SC Veenwouden

FEANWALDEN - Hoewel SCV-trainer Anton van Zwol weer kon beschikken over een bijna voltallige selectie kon het in aanvallend opzicht geen vuist maken tegen een fysiek sterk VVI dat door de zege zelfs medekoploper werd. De eerste de beste mogelijkheid leidde tot de openingstreffer. Na een pass van Johannes Lindeboom kreeg Wesley Kool alle ruimte om de bal aan te nemen van Nico van der Mark. Hij kapte vervolgens de verdediger uit en zijn schot in de korte hoek was doelman Coenraad van der Mark te machtig: 0-1.