De aanvallen van Broekster Boys
waren tegen Bedum wel effectief.
De aanvallen van Broekster Boys waren tegen Bedum wel effectief. Foto: Jacqueline Jongsma

Eerste driepunter Broekster Boys tegen Bedum

DAMWALD - Broekster Boys is eindelijk van de hatelijke nul punten af. Waar het in de laatste wedstrijden meer verdiend had kon men nu eindelijk eens de drie punten bijschrijven tegen SV Bedum: 2-1.

Broekster Boys was vanaf de aftrap direct gevaarlijk. In de tweede minuut ging een kop-kans van Rienk de Haas maar net naast. Piet Wessel Dijkstra schoot na vier minuten de 1-0 na een breedtepass van Rienk De Haas. Na een klein kwartier kwam Broekster Boys op 2-0. Het was goalgetter Juryan Dantuma die alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen maakte. Opnieuw wist hij te scoren toen een schot van Vincent Hoekstra niet goed door de keeper gestopt werd. Dantuma was eerder bij de bal dan aanvoerder Stolwijk en bracht de thuisclub op 2-0.

Broekster Boys ging met 2-1 de rust in, maar zou nog een moeilijke tweede helft voor de kiezen krijgen. Bedum had in de tweede helft een veldoverwicht, creƫerde wel mogelijkheden, maar tot grote kansen kwam het niet. Broekster Boys had uit de counter de wedstrijd wel op slot moeten gooien, maar Hedgar Hoekstra miste twee prima mogelijkheden. Broekster Boys wist ondanks een aandringend Bedum deze keer wel stand te houden en de drie belangrijke punten bij te schrijven. Zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen Noordscheschut op het programma. Een wedstrijd waar voor beide ploegen belangrijke punten liggen voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Kijk op de Broeksterboys-site voor de vertrektijd van de spelers- en supportersbus.