Anouk de Boer van KV Drachten probeert een doorbraak te forceren en speelt de bal naar Jennie Terpstra. Siemen Jan Miedema kijkt toe.
Anouk de Boer van KV Drachten probeert een doorbraak te forceren en speelt de bal naar Jennie Terpstra. Siemen Jan Miedema kijkt toe. Foto: Ingezonden

Korfballers Drachten winnen, verlies Quick´21

DRACHTEN - Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel boekte zaterdag een even simpele als verdiende overwinning op KV Hoogkerk. De uitslag was 27-15.

KV Drachten had aan KV Hoogkerk geen partij hoewel Drachten zich op behoorlijke tegenstand had ingesteld. Drachten begon vlijmscherp en daardoor was de wedstrijd na een kwartier eigenlijk al gespeeld. Na bijna een kwartier keek Hoogkerk aan tegen een achterstand van 11-1.

Drachten verzuimde daarna de initiële scherpte te behouden en hield de 10-punten voorsprong keurig vast in de rest van de eerste speelhelft. Hoogkerk had eigenlijk in het veldspel niets in te brengen en Drachten verzuimde dat in een grotere voorsprong tot uitdrukking te brengen. Na rust (16-6) liepen de Drachtsters uit naar een 27-15 eindscore.

Directe concurrent CSL won van Ritola en blijft daardoor op vier wedstrijdpunten afstand hangen. Zaterdag kan Drachten in de laatste veldwedstrijd voor de zaal, in een directe confrontatie met CSL, de voorsprong uitbreiden naar zes punten. CSL is echter een goede ploeg en Drachten zal alle zeilen moeten bijzetten om dat positieve resultaat te bereiken.

De scores voor Drachten tegen Hoogkerk: Jennie Terpstra 6, Peter de Zee 5, Ilse van der Meulen 4, Redmar Bauer 3, Welmoed Bauer 2, Siemen Jan Miedema 2, Wim Braam, Anouk de Boer, Milan Mulder, Lyssa van der Ende en Jelmer Faber allen 1.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november is er het 'Topkorfbalweekend' in de Snij Noord Hal in Drachten als opwarmer voor het zaalseizoen, op vrijdag en zaterdag met clinics en topjeugdwedstrijden. Op zaterdag 3 november proberen Drachten/Van der Wiel, Nic uit Groningen, Nederlands korfballeague kampioen TOP Sassenheim en LDODK uit Gorredijk een voor het publiek aantrekkelijke zaalouverture neer te zetten.

Oerterp/VKC: 16-13

Quick´21 uit Oudega verloor van KV Oerterp/VKC. Quick'21 begon goed aan de wedstrijd en wist op een 0-2 voorsprong te komen. Na de 1-3 wist Oerterp/VKC weer terug te komen tot 4-4. Het scorend vermogen ontbrak er in deze wedstrijd waardoor er gerust werd met een 7-8 voorsprong voor Quick'21. Na rust wist Quick'21 gelijk te scoren en een gat van twee doelpunten te slaan. Oerterp/VKC wist telkens via slordigheden van de verdediging weer terug te komen en uiteindelijk op voorsprong te komen. Quick'21 kan het zichzelf aanrekenen dat het weer de vele kansen onbenut liet en weer een wedstrijd uit handen gaf. Einduitslag 16-13 en daarmee een duur verlies. Doelpunten: Romke Kooistra 8, Hilly van der Wal 4, Grietsje Blauw 1.

Zaterdag speelt Quick'21 de laatste veldwedstrijd van dit jaar uit tegen De Wâlden.