Gitarist Ed Struijlaart brengt een ode aan de gitaar en zijn helden.
Gitarist Ed Struijlaart brengt een ode aan de gitaar en zijn helden. Foto: Ingezonden

Gitaarman Ed Struijlaart in De Lawei

DRACHTEN - Gitaarman Ed Struijlaart komt met eerste theatertour naar Friesland. In 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran' brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en zijn helden.

Eigen songs worden afgewisseld met werken van onder andere Eric Clapton, Jimi Hendrix, John Mayer en Ed Sheeran. Het middelpunt van de avond? De gitaar in al zijn pracht en glorie. 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran' is in Friesland alleen in Drachten te zien op zaterdag 27 oktober om 20.15 uur in Schouwburg De Lawei. Kaarten zijn te koop via www.lawei.nl.

Toen Ed Struijlaart op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag, wist hij twee dingen zeker: "Ik wil zo'n baard en ik wil zo'n gitaar." Voor de baard moest hij nog even geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. In 2010 verbrandt Struijlaart al zijn schepen en besluit volledig voor de muziek te gaan. Er volgden twee albums, vele optredens en een paar fijne singles zoals 'Make It on Your Own' en het onlangs uitgebrachte 'Guitar'. Nu is het tijd om een andere grote droom na te jagen: een eerste theatertour.
Samen met Leon Schmitz (drums en percussie) en Michel van der Zanden (bas en gitaar) reist Struijlaart dit najaar door het hele land langs kleine, intieme zalen. Van het 'Crossroads' van Robert Johnson naar het 'Seattle' van Jimi Hendrix tot aan het snelle 'Shape of You' van Ed Sheeran.