De rode draad keert steeds terug in het werk van de kunstenaars in Burum.
De rode draad keert steeds terug in het werk van de kunstenaars in Burum. Foto: Ingezonden

Expositie De Rode Draad in Galerie-Studio Holman

BURUM - In het kader van Cultureel Burum-City 2018 kunnen de schilders van Studio Aafke Holman niet achterblijven om hun steentje daaraan bij te dragen. Deze tentoonstelling werd feestelijk geopend op 13 oktober door en met deze kunstenaars en duurt tot en met 18 november.

Begin cursusjaar 2017/2018 kregen de kunstenaars allemaal een linnen doekje van 50 keer 50 centimeter, die met elkaar verbonden zijn met een rode draad. Zij kunnen dit doekje invullen met een eigen interpretatie van meanskip in verschillende materialen. Iedere kunstenaar benadert dit thema op zijn eigen wijze en daardoor ontstaat er een grote verscheidenheid. De rode draad verbindt de kunstenaars van de studio.

Kunst brengt verbroedering en leert ons open te staan voor nieuwe initiatieven, ideeën. Kunst leert onze blik naar buiten te richten en dat leidt tot nieuwe uitdagingen.

De intellectuele geest moet gevoed worden door creatieve impulsen. Dat is wat de maatschappij nodig heeft. Door de kunstzinnige uitingen van deze kunstenaars dragen ook zij bij tot een betere wereld, waarin het 'samen' op een hoger plan wordt getild. Op de galerij boven debuteert Zus Vlasma uit Burum. Zij komt met werk, dat verwant is aan de Nul-Beweging uit de jaren dertig. Het concept is van haar zelf. Zij maakt schilderijen van witte stroken gelijmd papier, die zij in geometrische patronen verwerkt. Licht en schaduw spelen hierbij een belangrijke rol. Haar werk oogt monumentaal.

Burum herbergt een zeer aparte, bijzondere tentoonstelling, die gezien mag worden. Deze tentoonstelling duurt tot en met 18 november en is te zien in Galerie-Studio Aafke Holman aan de Herestraat 2 in Burum. Geopend zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.