Kinderen in een rieten hut. Ze zijn welkom bij Observeum tijdens Kids Night.
Kinderen in een rieten hut. Ze zijn welkom bij Observeum tijdens Kids Night. Foto: Ingezonden

Kids Night en Nacht van de Nacht in Observeum

BURGUM - Observeum museum & sterrenwacht Burgum aan de Menno van Coehoornweg 9 organiseert met twintig andere musea in Friesland voor het eerst een Kids Night op vrijdag 26 oktober.

Tussen 17.00 uur en 21.00 uur zijn kinderen en hun ouders hartelijk welkom en staan vrijwilligers klaar met leuke doe-dingetjes.

Wat voor kleren droeg men in de steentijd hier in Burgum? Hoe werd er gekookt? Wat aten de mensen toen? Hadden ze mes en vork? Hoe zag een hamer of boor er toen uit? Wat voor dieren graasden aan de oevers van het Burgumermeer? Weet jij het? In het nieuw Archeologisch Steunpunt vind je het antwoord!

Natuurlijk zijn volwassenen ook van harte welkom.

Nacht van de Nacht met presentatie
over luchtvervuiling

Zaterdagavond 27 oktober is het alweer de Nacht van de Nacht, de Nacht waarin de klok een uur teruggezet wordt en iedereen wordt gevraagd onnodig licht uit te doen. Deze avond grijpen ze in het Observeum aan de Menno van Coehoornweg 9 in Burgum aan om een presentatie te geven over de effecten van lichtvervuiling op milieu en natuur.

Bij heldere hemel krijgen de bezoekers de gelegenheid, dankzij de extra duisternis, om zo ver mogelijk het heelal in te kijken naar de planeten en de prachtigste sterrennevels.

Er is voor extra parkeergelegenheid gezorgd. U kunt er dus altijd terecht.