V.l.n.r. verkoopster Josée Broekhuizen, en de eigenaren slager Erik Vos en zijn partner Maaike de Boer.
V.l.n.r. verkoopster Josée Broekhuizen, en de eigenaren slager Erik Vos en zijn partner Maaike de Boer. Foto: Actief Media

Gourmetten met een variatie van Beter Leven-vlees

DRACHTEN - Slagerij de Vos in Drachten is nog altijd de ambachtelijke slager van weleer. "Ook omdat wij midden in een woonwijk zitten denken veel mensen dat wij een familiebedrijf zijn", vertelt ondernemer Maaike de Boer. "Dat is niet zo." Zij en haar partner Erik Vos namen de slagerij dertien jaar geleden over van de toenmalige eigenaar. "We werken hier nu met vijf man personeel. We maken al onze producten zelf van verantwoord Beter Leven-vlees."

Slagerij de Vos kijkt vooruit. Er passeren momenteel prachtige herfstdagen, maar op de Schwartzenberghlaan denkt men aan de kersttijd. "Dan willen mensen weer gourmetten. Wij willen dan weer vleespakketten aanbieden met een prijs-kwaliteitsverhouding waarmee gourmetten voor iedereen leuk is."

Het gourmetpakket De Vos was vorig jaar razend populair en gaat er ook dit jaar dus weer komen. "Het wordt samengesteld uit verschillende soorten vlees die eigenlijk iedereen lekker vindt. Een variatie van kipfilet (gekruid en ongekruid), varkensvlees (gekruid en ongekruid), biefstuk, slavinken, hamburger en shoarmavlees."

Gourmetpakket De Vos kan per persoon worden besteld en is voordelig juist omdat het als pakket wordt aangeboden. "Natuurlijk kan iemand ook zelf gourmetpakketten samenstellen en bij ons bestellen. Als je aangeeft dat je gluten- of allergeenvrij vlees wilt, is dat eveneens mogelijk," zegt Maaike.

Gourmetpakketten kunnen worden aangevuld met gesneden uien, paprika en champignons, met sausjes en/of met salades zoals huzaren-, aardappel-, rundvlees-, vis- of rauwkostsalade. "Alles ambachtelijk bereid", benadrukt Erik Vos. "Zelfs de kruidenboter die wij bij het stokbrood leveren." De salades zijn aangekleed met hapjes als Zeeuws spek, grillworst of droge worst en gedecoreerd met vers fruit."
"Klanten kunnen bestellingen in de slagerij doen en ophalen, maar wij bezorgen ook. We kunnen tevens een volledig buffet verzorgen op locatie. Tot slot, voor wie zelf niet heeft: men kan bij het bestellen van een gourmetpakket een gourmetstel huren."

Slagerij De Vos | Open: di t/m vr van 9.00 tot 17.30 u en za van 8.00 tot 16.00 u | Schwartzenberghlaan 25, Drachten | 0512-524622