Iduna: popquiz, Hûnekopfestival en punk

DRACHTEN - Poppodium Iduna gaat donderdag 25 oktober om 20.00 uur weer van start met de maandelijkse gratis popquiz.

Aan de hand van muziekfragmenten, beeldfragmenten en algemene vragen kunnen deelnemers het hierbij tegen elkaar opnemen om te bepalen wie de popkenner van Drachten is. In deze epische popstrijd vallen leuke prijzen te verdienen zoals vrijkaarten voor concerten. Deelname kan alleen of in teams van maximaal drie personen. Deelname is gratis. Opgave kan via info@iduna.nl of op de avond zelf aan de bar. Toegang is gratis.

Zaterdag 27 oktober vindt het inmiddels uitverkochte Hûnekopfestival traditiegetrouw weer plaats in Iduna vanaf 20.30 uur. Omdat deze editie zo snel was uitverkocht, is er een tweede datum op zaterdag 10 november, daarvoor zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Ook de jongste fans worden niet vergeten, want de Hûnekop speelt een akoestische set speciaal voor de Hûnekop-kids.

Morning Wood Festival

Het Friese onafhankelijke punkrock label Morning Wood Records bestaat vijf jaar. Om dat te vieren hebben Poppodium Iduna en Jouke Rispens van Morning Wood Records de handen ineen geslagen voor het Morning Wood Festival op zondag 28 oktober van 15.00 tot 22.00 uur met opkomende bands en gevestigde (inter-)nationale namen. Afsluitende act is het Amerikaanse Down By Law dat menig punkrocker- en skaterhart sneller zal doen laten kloppen. Daarnaast geven I Against I, Vitamin X, Priceduifkes, Generation 84, Hoist the Colours en Sun-o-Bathers acte de presence.