Veluwse koren op Zingend naar Zondag

DAMWALD - Op zaterdagavond 27 oktober wordt de derde Zingend naar de Zondag gehouden in de Gereformeerde Kerk aan de Foarwei 48 in Damwald.

Na twee geweldige avonden met een mannenkoor is deze keer gekozen voor een gemengd koor, de Verenigde Veluwse Koren onder leiding van Leander van der Steen. En wie kent ze niet, de Verenigde Veluwse Koren, opgericht in 1965. Ruim 125 mannen en vrouwen in prachtige traditionele Veluwse klederdracht treden voor u op en brengen met veel passie het eenvoudige geestelijke lied. Hierbij wordt gezocht naar bewerkingen die de tekst extra onderstrepen en muzikaal gezien veel kwaliteit hebben.

De Verenigde Veluwse koren zijn een samenvoeging van vier regionale koren van de Veluwe, namelijk De Christelijke Gemengde Zangvereniging 'Crescendo' uit Hulshorst, de Christelijke Gemengde Zangvereniging 'Euödia' uit Hierden, het Hervormd Kerkkoor uit Ermelo en de Gemengde Zangvereniging 'De Lofstem' uit Putten. Vaste organist bij de optredens van de Verenigde Veluwse Koren is Bert Elbertsen. Zowel dirigent als organist zijn bekenden in de muziekwereld en hebben hun sporen verdiend in binnen- en buitenland.

De presentatie is in handen van Ds. Gaele Postma uit Wâlterswâld, emeritus predikant van de Hervormde Gemeentes van Dantumawoude en Gerkesklooster-Stroobos. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang van deze bijzondere avond is gratis. Wel is er een collecte voor de kosten.