Bandagisten Sjieuwke van der Bij, Klaas Helfrich, Jannie Vaatstra en Janet Spoelstra tonen vier verschillende aantrekhulpen.
Bandagisten Sjieuwke van der Bij, Klaas Helfrich, Jannie Vaatstra en Janet Spoelstra tonen vier verschillende aantrekhulpen. Foto: Actief Media

Aan- en uittrekhulpmiddel eerst op proef? Dat kan!

SURHUISTERVEEN - Helfrich Compressiezorg is gevestigd in Surhuisterveen en Drachten. Twee ambulante medewerkers kunnen bij u thuis komen om therapeutische elastische kousen aan te meten. Naast diverse soorten compressiemiddelen levert Helfrich Compressiezorg ook aan- en uittrekhulpen. Een ergotherapeut kan u leren hoe ze te gebruiken.

Aan- en uittrekhulpen

Het aan- en uittrekken van elastische kousen kan een hele kluif zijn, vooral wanneer de kracht in de armen minder wordt of men niet goed richting de tenen kan rekken. Armverlengende hulpmiddelen zijn dan een uitkomst.

Armverlengende
hulpmiddel maakt u
mogelijk zelfredzaam

Uiteraard kan iemand van de thuiszorg iedere ochtend en avond langskomen om te helpen. Wie echter zelfredzaam wil blijven, kan dit met advies en oefening voor elkaar krijgen. Met een hulpmiddel kunnen meer mensen de nauw sluitende elastische kousen zelf aan krijgen. Een ergotherapeut kijkt bij de cliënt thuis wat geschikte hulpmiddelen zijn en adviseert over de mogelijkheden. Wie wil kan het hulpmiddel eerst op proef gebruiken.

Klittenband-zwachtelsysteem

"Helfrich Compressiezorg levert diverse compressiemiddelen en één daarvan is een klittenband-zwachtel", vertelt bandagist Klaas Helfrich. Dit zwachtelsysteem bestaat uit 'lapjes', gemaakt van zacht kunststof. Met klittenband wordt het vastgezet rond het been en dat geeft hetzelfde effect als een traditioneel zwachtel van watten en verband.

Voordeel van het klittenbandzwachtelsysteem is dat het gemakkelijk tussendoor af te doen is, bijvoorbeeld als men wil douchen. Cliënten die over voldoende hand- en armkracht beschikken, hoeven met dit systeem niet afhankelijk te worden van anderen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt meestal vergoed door de zorgverzekeraar.

Helfrich Kousen Gel

Helfrich Compressiezorg levert ook Helfrich Kousen Gel. De hydraterende gel voorkomt dat de huid onder de kous droog en schilferig wordt.

"Het is een fijn product, dat mensen van heinde en ver bij ons halen", aldus Helfrich. "Doordat het gemaakt is op waterbasis tast het de elasticiteit van de kous niet aan, iets wat zalven met olie of vet wel doen."

Snelle levering

"We leveren talloze producten die te maken hebben met compressiezorg, ook bijvoorbeeld verbandschoenen. De meeste van deze producten zijn uit voorraad leverbaar."

Snel een afspraak

"We helpen mensen vanuit de zwachtels zo snel mogelijk in de kous, waar mogelijk is, loopt men met kousen de deur uit", vertelt Klaas Helfrich. "Een afspraak is bij Helfrich snel gemaakt. In Surhuisterveen op alle doordeweekse dagen en ook op vrijdagavond en zaterdag. In Drachten of bij u aan huis vaak binnen twee dagen."

De Kolk 16, Surhuisterveen of Splitting 7, Drachten | 0512-745151 | www.helfrichcompressiezorg.nl