Broekster Boys (rode shirts) bleef puntloos in de competitie na de
nederlaag tegen Be Quick Dokkum.
Broekster Boys (rode shirts) bleef puntloos in de competitie na de nederlaag tegen Be Quick Dokkum. Foto: Lammert Damsma

Be Quick Dokkum in slotfase langs Broekster Boys

DOKKUM - De voetbalderby tussen Be Quick Dokkum en Broekster Boys leek zaterdag vrij lang in een gelijkspel te eindigen, maar Gert Jan Koopmans kopte de Dokkumers in de slotminuten toch nog naar de verdiende winst.

In de rust stond Be Quick met 0-2 achter tegen een effectief Broekster Boys. De mannen van trainer Patrick Zwart speelden compact en loerden op de snelheid voorin met de vleugelspitsen Hedgar Hoekstra en Jos Regnerus en de gemakkelijk scorende Juryan Dantuma.

Na een kwartier kwam Broekster Boys op voorsprong. De snelle Hedgar Hoekstra was op rechts zijn verdediger de baas en zijn schot vanuit een moeilijke hoek kon nog net worden gepareerd door keeper Eelke Kooistra, maar in de rebound was de vrijstaande Juryan Dantuma er als de kippen bij: 0-1. Vlak voor rust kwamen de gasten op 0-2. De treffer ontstond op vrijwel identieke wijze als bij het eerste doelpunt. Opnieuw was het Juryan Dantuma die dankbaar profiteerde in de rebound. Na de rust kwam Be Quick snel op 1-2 dankzij een kopbal van Ynte Koopal na een hoekschop van Richard Kempenaar. Een minuut later was het al 2-2 door Janco Wiersma. In de slotminuten slingerde verdediger Aron Beintema de bal goed voor het doel en achter de Broekster Boys verdediging en Gert Jan Koopmans rondde dit buitenkansje fraai koppend af: 3-2. Broekster Boys blijft door deze nipte nederlaag nog even puntloos, maar zal de vervelende 'nul' snel willen wegwerken. Be Quick reist zaterdag naar Winsum. Winsum en Be Quick staan samen op de vierde plaats.