Tweede driepunter voor winnend ONT

OPEINDE - Na de winst vorige week tegen Grijpskerk zette ONT ook Niekerk, de tweede achtereenvolgende Groninger opponent, opzij. In een aantrekkelijke wedstrijd werd de tegenstander met 4-1 verslagen. Die winst viel niet eens ruim uit.

ONT - Niekerk was een prima wedstrijd om naar te kijken. Twee ploegen met aanvallende intenties en de bezoekers waren al in de eerste minuut gevaarlijk. Uit een voorzet schoot Stef Zuidersma de bal bij de tweede paal over het doel. De eerste de beste kans die ONT kreeg was ook meteen raak. Dennis Bakker vond een gaatje tussen doelman Dennis Ottens en de paal. In een open wedstrijd kreeg ook Niekerk kansen en de gelijkmaker in de achtendertigste minuut, doelpunt Edwin Zwier, was ook wel terecht. Maar vanaf de aftrap bracht ONT de marge weer op één doelpunt. Egbert Hulzinga doelpuntte na een voorzet van Hielke Knippels. Ook in het begin van de tweede helft waren er kansen voor de bezoekers. Scoren was voor Niekerk toch wel het probleem tegen ONT. De thuisclub deed dat beter. In de tweeënvijftigste minuut maakte Bakker zijn tweede goal op aangeven van Michel Weisser. Daarna werd ONT flink onder druk gezet, maar uitgespeelde kansen creëerde Niekerk niet. Een minuut voor tijd profiteerde ONT van het aandringen van Niekerk met een doelpunt van Noël Mulder.