Herfstvakantie in Glinstra State

BURGUM - In de herfstvakantie hebben kinderen niet altijd even veel te doen, daarom biedt Glinstra State een aantal leuke kinderactiviteiten aan.

Op vrijdag 19 oktober kunnen kinderen braakballen uitpluizen. Onder de deskundige begeleiding van Betty Kooista van de vogelwacht gaan we in de braakballen van uilen op zoek naar wat deze uilen allemaal gegeten hebben. Deze activiteit is van 14.30 tot 16.00 en opgeven kan via 0511-469060.

Op dinsdag 23 oktober is er een toffe film: Wall-E. Dit is een super leuke animatiefilm die zich afspeelt in het jaar 2718. Het gaat over een zelfbewuste robot die afval samenperst op een verder door alles en iedereen verlaten aarde. De mens is van de aarde gevlucht omdat deze te veel vervuild raakte en onleefbaar werd. Op een dag komt er een robot genaamd EVE met een ruimtesonde op Aarde. WALL-E wordt direct verliefd op EVE, maar zij heeft geen aandacht voor hem. Deze activiteit is van 14.00 tot 16.00 en kost € 1,-.

Op woensdag 24 oktober gaan we pannavoetballen. De pannakooi – een ovale kooi waar je met kleine groepjes wedstrijdjes doet - staat dan weer op het parkeerterrein van Glinstra State. Deze activiteit duurt van 14.00 tot 16.00 en is gratis.

Op donderdag 25 oktober gaan we knutselen. We maken dan een hologram. Dit is een manier om een driedimensionale afbeelding van een object te maken. We gaan dit doen van oude CD-hoesjes. Deze kun je op je telefoon zetten voor een leuk 3D effect. Het is van 14.00-16.00 uur en het kost € 1,-.