Gerard Spinder (rechts) in duel met een speler van VCR.
Gerard Spinder (rechts) in duel met een speler van VCR. Foto: Albertm Schievink

VCR effectiever

RINSUMAGEAST - Ook in speelronde 4 is Harkema-Opeinde er niet in geslaagd de zo felbegeerde eerste driepunter te behalen. De uitwedstrijd tegen VCR ging met 2-0 verloren.

De beslissing viel in de tweede helft in het voordeel van VCR. Na een uitbraak van de thuisploeg moest Jouke Spoelstra aan de noodrem trekken. Met een nuttige overtreding voorkwam Spoelstra naderend onheil. Uiteindelijk bleek het een ingreep zonder resultaat. De toegekende vrije trap van Lorenzo Falize smoorde in de muur. Ane Jan Schat prikte van dichtbij raak: 1-0. Hendrik Hamersma scoorde daarna 2-0. Sake Kooistra had in de minuten die resteerden nog een eretreffer kunnen en moeten scoren. Door Hilbrand Benedictus werd Kooistra vogelvrij voor het VCR-doel gezet. Normaliter levert dit een doelpunt op, maar in de fase waarin Harkema-Opeinde nu zit gaat die vlieger niet op. De inzet verdween hoog over.