Het kampioensteam van de A-junioren van KC De Pein.
Het kampioensteam van de A-junioren van KC De Pein. Foto: Ingezonden

Kampioenen korfbalclub KC De Pein

OPEINDE - Trainer Christiaan Schaafsma bereikte met de A1 junioren het kampioenschap van korfbalclub KC De Pein. "Ze hebben het dik verdiend deze topkids", is zijn eerste reactie.

De junioren kregen dit seizoen Christiaan Schaafsma als trainer en de trainingen waren soms best uitzonderlijk te noemen. Zelf een bokstraining werd in de strijd gegooid om toe te werken naar dit succes. Dat Christiaan Schaafsma op het goede spoor zit met deze junioren moge duidelijk zijn.

KC de Pein nam bij Vlug & Vaardig uit Garyp de winst mee naar huis. Met een 8-12 uitslag mag KC de Pein A1 zich nu kampioen noemen. Ook de senioren 3 werden kampioen het veld. Ze speelden een belangrijke wedstrijd tegen KV DES uit Norg, winst zou de kampioenstitel opleveren. De eerste helft verliep voorspoedig voor KC de Pein totdat een dame van DES met een vervelende knieblessure uitviel. Het 'ontregelde' spel maakte dat DES weer enigszins kon inlopen. Na de pauze vielen de eerste tien minuten over en weer doelpunten. Daarna roken de KC de Pein spelers de overwinning, speelden soepel de wedstrijd uit en vielen de ballen makkelijk in de korf. Met 15-9 eindstand is het derde terecht kampioen geworden.

Voorzitter Greetje van der Weij en sponsor Timmer en montagebedrijf Wieger van der Veen wachtten de kampioenen op.