Byzantijns Mannenkoor in Het Spectrum

BURDAARD - Zondagmiddag 21 oktober geeft het Byzantijns Mannenkoor Friesland wederom een concert in MFC Het Spectrum in Burdaard, deze keer met een heel nieuw programma.

Het koor heeft als doelstelling bekendheid te geven aan de Russisch-orthodoxe kerkmuziek en vertolkt daarnaast volksliederen uit Oost-Europese landen. Het is een a capella koor omdat volgens de Byzantijnse traditie alleen de menselijke stem in staat is God te loven.

Koor onder leiding van Nana Tchikhinashvili

Het in september 2004 opgerichte Byzantijns Mannenkoor Friesland staat sinds april 2007 onder leiding van dirigente Nana Tchikhinashvili. Voor een belangrijk deel is het repertoire uniek door de keuze van de dirigente, en zij zal ook zelf enkele liederen ten gehore brengen.

Ze is oorspronkelijk afkomstig uit Georgië en heeft haar cultuur meegenomen en aan het koor overgebracht.

Momenteel bestaat het koor uit vierentwintig enthousiaste leden, die afkomstig zijn uit Noord-Nederland. In de afgelopen jaren oogstten ze veel succes met hun optredens.

Het concert begint om 15.00 uur, kaarten zijn vanaf veertien dagen van tevoren te koop voor € 12,50 aan de balie van MFC Het Spectrum of online via mfcburdaard.nl of mgtickets.nl