De Drachtster spelers Marin Knezovic (nummer 3) en Jesse Goeree (nummer 16) in duel met spelers van Gruno. Foto: Ingezonden

Voetballers Drachten krijgen lesje in effectiviteit

DRACHTEN - Voetbalvereniging Drachten kreeg zondag een lesje in effectiviteit. Gruno uit Groningen was slagvaardiger en won dit duel in de derde klasse van het zondagvoetbal met 1-3.

Direct vanaf het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Van der Kamp kreeg Gruno een beste kans om de score te openen, maar keeper Guido Wilming wist de situatie meester te blijven.

Hierna ontspon zich een open wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten.

Voorsprong Drachten

In de negende minuut kwam Drachten op een 1-0 voorsprong toen op het middenveld de bal veroverd werd. Jelte Mulder werd goed bediend en deze legde de bal direct door op de opkomende Tim Kuperus. Zijn voorzet werd door Anton Vredevoort hard tegen de touwen geschoten.

Direct hierna had Anton Vredevoort zijn tweede op zijn slof. Een uittrap van Guido Wilming zeilde over iedereen heen en Anton Vredevoort kon zo oprukken naar de goal van Gruno. Keeper Michael Mast kwam uit en Anton Vredevoort wilde de bal over hem heen lobben. Met een uiterste inspanning blokte de keeper de bal, die daarna tot hoekschop verwerkt werd.

Tegenstander op gelijke hoogte

In de zestiende minuut kwam Gruno op gelijke hoogte. Een voorzet van de rechtsbuiten kwam bij de vrijstaande Robert Oosterhof terecht die de bal beheerst tegendraads binnenschoof.

Hierna was Drachten wat van slag en het duurde even voor het weer gevaarlijk wist te worden. In de twintigste minuut werd Gruno nog een keer gevaarlijk, maar Richard Zolragfani lobde de bal, die hij uit een vrije trap ontving, over het Drachtster doel heen.

Hierna was Drachten nog twee keer gevaarlijk met een kopbal van Jesse Goeree, die over kopte en even later was het Daan Ram, die de bal op de lat schoot.

Gruno op 1-2

In de tweede helft was Gruno het meest in balbezit en Drachten kwam er moeilijker uit. In de eenenzestigste minuut kwam Gruno op 1-2, toen een voorzet van links terecht kwam bij Robert Oosterhof die de bal hard binnenkopte.

Drachten bleef voetballen en wist ook wel kansen te creëren, maar het afmaken liet te wensen over. In de vierentachtigste minuut kon Gruno counteren en nu was Robert Oosterhof degene die de bal voorgaf op Mitchell van Kalsbeek, die deze kans niet onbenut liet en Gruno op 1-3 zette.

Zo creëerde Gruno vijf kansen waarvan het er drie benutte en dat is dan effectief.

VV Drachten staat nu vijfde en speelt zondag een uitwedstrijd tegen Nicator.